marți, ianuarie 22

Mentalism / mentalist - intrebari


Ce este un mentalist?

Un mentalist este o persoana care are capacitatea de a identifica si manipula unul sau mai multe elemente parapsihologice ale intelectului uman.

Poti sa imi citesti gandurile?

Nu cred ca exista persoana care, intradevar sa citeasca gandurile cuiva. Dar vreau sa demonstrez ca anumite procese mentale se pot observa si detecta, prin semnale pe care toti le emitem constient sau inconstient. Uneori, incerc sa influentez gandurile cuiva, pentru a ma afla intr-o pozitie, in care sa ii pot spune ceea ce gandeste. Aici apare "puterea sugestiei".

Ce inseamna "puterea sugestiei"?

Cred ca este capacitatea de a implementa anumite idei sau ganduri (imagini, sunete, mirosuri, etc.) in mintea cuiva, astfel incat respectiva persoana sa creada ca ii apartin.

Poate o persoana sa se opuna acestor procese de citire a gandurilor sau sugestionare?

Desigur. Exemplul cel mai bun este hipnoza. Daca individul nu vrea sa intre in starea de hipnoza, nimeni din lume nu va reusi sa il duca acolo, conditia fiind ca refuzul starii de hipnoza sa nu fie generat de frica, sau de catre alti factori. Deci daca cineva, nu vrea sa-si impartaseasca gandurile, nici sa accepte sugestii, mintea se inchide si devine un bloc solid de nepatruns.

Care este scopul si responsabilitatea ta ca entertainer?

Sa ridic nivelul divertismentului, cand sunt pe scena sa ofer un spectacol unic, plin de amuzament si de participare din partea spectatorilor, care sa-i motiveze pe toti cei prezenti. Sa ofer bucurie si entuziasm. In spectacole anumite imposibilitati sunt demonstrate, iar perceptia realitatii se modifica. Sunt constient de impactul acestor efecte si incerc sa fiu cat mai cinstit.

Iti impartasesti secretele cuiva?

Daca as face asta, nu ar mai fi secrete. Uneori, explic cum se pot atinge anumite efecte, pentru a demonstra cat suntem de sugestibili, cat de conditionat gandim si ce usor suntem de manipulat de catre cineva care poseda uneltele necesare.
 

Copyright © 2008-2009 Cristian Gog. Textele de pe acest site pot fi preluate numai cu acordul expres al autorului si cu precizarea OBLIGATORIE a sursei !