miercuri, iulie 15

Retineti numele!

0 comentarii
Voi retineti numele celor cu care faceti cunostinta? Eu nu! Asa ca, vorba unui prieten arab:"mare broblem asta la mine". Mai ales pentru un mentalist.
Avand in vedere ca mereu intalnesc persoane noi, la evenimentele la care sunt invitat, imi era foarte greu sa retin numele tuturor celor cu care intram in dialog. Sunt convins ca multi dintre voi ati trecut, ca si mine, prin situatii penibile in care cunosti o persoana , incepi o discutie si realizezi cu stupoare ca nu i-ai retinut numele. Devine cu adevarat frustant cand, la despartire, primesti un numar de telefon si iti spune ca asteapta sa il suni. Ati patit asta? Eu am ratat cateva contracte si colaborari datorita acestei "mici" probleme. Solutia ? Doua metode simple si foarte clasice dealtfel :
  • Asocierea fetei: analizati cu atentie fata celui cu care faceti cunostinta si incercati sa identificati caracteristici neobisnuite (nas, urechi, gura, sprancene, ochi, barbie,... ). Creati in minte o asociere intre numele persoanei si aceasta caracteristica sau asociati numele cu o persoana deja cunoscuta. Asocierea poate fi si o rima a numelui sau o imagine a acestuia cu fata persoanei sau caracteristica desoperita. Cu cat sunteti mai creativi cu atat veti retine numele mai usor.
  • Repetitia: cand faceti cunostinta, rugati persoana sa isi repete numele si incercati sa il folositi in discutia purtata cat mai mult posibil, fara sa exagerati. Daca numele nu este unul uzual, intrebati de proveninta acestuia sau cum se scrie. Dupa ce parasiti compania acelei persoane reperati de mai multe ori numele acesteia(indicat este sa il scrieti repede pe ceva).
Metoda mult mai simpla a aceluiasi prieten arab: "eu dorezg brimit vizid gart!".
 

Copyright © 2008-2009 Cristian Gog. Textele de pe acest site pot fi preluate numai cu acordul expres al autorului si cu precizarea OBLIGATORIE a sursei !