marți, ianuarie 22

Mentalism - iluzionism de oameni mari!


Ce este mentralismul ? Voi incerca in cateva cuvinte:

Mentalism - logica imposibilului. Dau aceasta definitie deoarece, pentru mine, mentalismul este o forma de divertisment prin care cineva poate produce efecte ce imita anumite fenomene inexplicabile: perceptie extrasenzoriala, citire a gandurior, telepatie, anticipare a unor evenimente sau actiuni ale anumitor persoane, clarviziune, control asupa anumitor obiecte doar prin puterea mintii (telechinezie) sau chiar influentarea viitorului. Efectele de mentalism sunt menite sa nasca intrebari, curiozitati si sa induca o placuta stare de perplexitate. Principalul scop al acestora este insa de a oferi un divertisment de calitate si de a atinge spectatorul pe plan emotional, astfel incat experienta traita sa fie de neuitat.

Mentalism - magia gandurilor. Il numesc astfel deoarece, spre deosebire de iluzionismul clasic, efectele de baza ale mentalismului au loc prin intermediul acestora (citirea gandurilor, transmisia lor, sau chiar influentarea si controlul asupra anumitor procese mentale).

Mentalismul ca arta, trebuie sa transpuna spectatorul, sa-l duca in punctul in care intrebarea: "Este real?" sa dispara din minte, moment in care apare convingerea ca a fost martor la ceva unic, inexplicabil si extraordinar. Trebuie sa-l treaca prin stari, pentru care e dificil sa gasesti cuvinte care sa le explice. (Este de apreciat sa scoti 4 asi din buzunarul cuiva, dar e incredibil sa prezici titlurile ziarelor, sa citesti ganduri, sa poti spune seria unei bancnote din buzunarul cuiva sau sa misti anumite obiecte de la distanta, fara a le atinge).
 

Copyright © 2008-2009 Cristian Gog. Textele de pe acest site pot fi preluate numai cu acordul expres al autorului si cu precizarea OBLIGATORIE a sursei !