joi, ianuarie 24

Magician si mai cum ...?

0 comentarii
Uite ca suntem in 2008 si nu am mai postat de ceva vreme (am fost destul de ocupat: m-am casatorit, am cautat un acoperis desupra capului, plus am fost prins in problemele cotidiene). In perioada sarbatorilor am fost destul de ocupat si pe plan profesional si a trebuit sa pregatesc cateva spectacole intr-un timp destul de scurt.
Normal, la inceputul fiecarei prestatii, tin un discurs de 2-3 min in care incerc sa explic ce este mentalismul, ca sa stie lumea ce sa astepte, imi place sa ma prezint ca "Magician al Gandurilor".
In aceasta perioada am experimentat ceva destul de ciudat: sa te prezenti ca mentalist, se uita lumea la tine ca la cursul euro afisat la casele de schimb, ...asa ca esti magician. Dar nu e destul ! Nimeni nu reactioneaza in nici un fel, nu poti fi doar un simplu magician, trebuie sa mai fie ceva care sa ii multumeasca sistemul auditiv al celui caruia te prezinti, parca e plina tara de magicieni. Mai mult decat atat in momentul in care spui ca esti magician in 80 % din cazuri vei auzi pe cineva spunand : poti sa o faci pe nevasta-mea (soacra, dupa caz) sa dispara. Astfel de replici ne fac sa constientizam cata lume asociaza termenul " magician" cu disparitia - aparitia anumitor lucruri, persoane, etc.
Cand va intelege oare romanul de rand ce inseamna magia, cand va putea oare sa se bucure de arta oferita de acest domeniu, cand va invata sa aprecieze teatrul si misterul implicate aici. Cat sa fie de greu sa dea frau liber sentimentelor...?
 

Copyright © 2008-2009 Cristian Gog. Textele de pe acest site pot fi preluate numai cu acordul expres al autorului si cu precizarea OBLIGATORIE a sursei !