marți, ianuarie 22

Despre mine


Nascut pe 27.08.1981, tatal miner, mama educatoare. Ambii increzatori in ceea ce priveste viitorul meu, dezamagiti pe rand, ca eu am refuzat sa ma fac popa si mai apoi politist.

Fara performante care sa fie mentionate in nici un domeniu, am fost pasionat pe rand de : sah, ski, muzica, dans, pescuit / iluzionism (in aceeasi perioada), ultimele doua fiind cele mai mari si de durata pasiuni ale mele, imi aduc satisfactii extraordinare si astazi.

Pasiunea pentru iluzii si atractia pentru mister si paranormal, m-au determinat sa fac pasul spre mentalism. Am renuntat astfel la "trucuri" complexe care implica dexteritate, cutiute fabricate special, bacheta magica, precum si la ideea de iepurasi, ratuste, porumbei, flacari si animatoare. Am imbratisat ideile scrise ale unor adevarati maestrii in domeniul mentalismului. Cartile acestor clasici m-au determinat sa caut simplitatea efectelor si modul serios de a prezenta aceste "miracole" publicului.

Am studiat Economia Comertului, Turismului si Serviciilor, am facut master in Administrarea Afacerilor dupa care am plecat sa muncesc in Grecia (erau prea multe posibilitati in tara pentru un proaspat absolvent si nu am reusit a ma decide).

M-am intors, am un job in vanzari, locuiesc in sat Floresti/comuna Floresti (asa scrie in C.I), langa Cluj. Sunt casatorit si momentan imi impart timpul in munca de birou, prestatii si spectacole la diferite evenimente, studierea hipnozei si cate o partida de pescuit. Sunt fericit!

Indrazneste sa descoperi imposibilul...


Daca vrei sa vin la urmatorul tau eveniment, sau vrei sa afli detalii

referitoare la cum pot sa iti transform evenimentul intr-unul deosebit,

poti obtine informatii telefonic sau prin e-mail la:

Telefon : 0751 495 371

Email: cristian.gog@gmail.com



*Daca imi trimiti un e-mail te rog sa specifici: data evenimentului, tipul acestuia, locatia, numarul aproximativ de invitati.

Cristian Gog
Str. Louis Pasteur nr.42 / 12
Cluj Napoca, Romania 400353

Mentalism - iluzionism de oameni mari!


Ce este mentralismul ? Voi incerca in cateva cuvinte:

Mentalism - logica imposibilului. Dau aceasta definitie deoarece, pentru mine, mentalismul este o forma de divertisment prin care cineva poate produce efecte ce imita anumite fenomene inexplicabile: perceptie extrasenzoriala, citire a gandurior, telepatie, anticipare a unor evenimente sau actiuni ale anumitor persoane, clarviziune, control asupa anumitor obiecte doar prin puterea mintii (telechinezie) sau chiar influentarea viitorului. Efectele de mentalism sunt menite sa nasca intrebari, curiozitati si sa induca o placuta stare de perplexitate. Principalul scop al acestora este insa de a oferi un divertisment de calitate si de a atinge spectatorul pe plan emotional, astfel incat experienta traita sa fie de neuitat.

Mentalism - magia gandurilor. Il numesc astfel deoarece, spre deosebire de iluzionismul clasic, efectele de baza ale mentalismului au loc prin intermediul acestora (citirea gandurilor, transmisia lor, sau chiar influentarea si controlul asupra anumitor procese mentale).

Mentalismul ca arta, trebuie sa transpuna spectatorul, sa-l duca in punctul in care intrebarea: "Este real?" sa dispara din minte, moment in care apare convingerea ca a fost martor la ceva unic, inexplicabil si extraordinar. Trebuie sa-l treaca prin stari, pentru care e dificil sa gasesti cuvinte care sa le explice. (Este de apreciat sa scoti 4 asi din buzunarul cuiva, dar e incredibil sa prezici titlurile ziarelor, sa citesti ganduri, sa poti spune seria unei bancnote din buzunarul cuiva sau sa misti anumite obiecte de la distanta, fara a le atinge).

Ofera invitatilor tai DIVERTISMENT!


In prestatiile mele nimic nu apare si nu dispare ca prin magie, nimic nu isi schimba locatia, nu se preface in fum, nu sunt oglinzi, ...nu e magie! Eu incerc sa citesc ganduri, sa creez coincidente imposibile, sa prezic actiuni si evenimente, sa misc obiecte de la distanta , sa opresc timpul in loc, sa indoi metale fara efort... Toate acestea intr-un spectacol antrenant, plin de participare din partea publicului. Mai mult decat atat: voi incerca sa demonstrez ca oricine poate face asta !

Spectacolele oferite contin efecte de mentalism selectate si structurate pentru fiecare tip de eveniment. Prestatia, in sine, e mai mult decat o simpla demonstratie de abilitati avand o tenta motivanta, este menita sa starneasca emotii, sentimente, ambitii, intrebari si uneori chiar nesiguranta in propriile convingeri.

Pot sustine spectacole la orice fel de eveniment, pentru orice numar de persoane, in amfiteatre si sali de conferinta sau in spatii restranse. Efectele pot fi prezentate pe scena sau fata in fata pentru diferite grupuri. Indiferent de situatie, voi face tot posibilul pentru a transforma evenimentul tau intr-un succes.

Indiferent ca ai o lansare de produs, seminar, workshop, targ sau expozitie, dineu sau orice alt eveniment, il voi face unic. Eu imi voi structura serviciile in functie de nevoile tale!

Mentalism / mentalist - intrebari


Ce este un mentalist?

Un mentalist este o persoana care are capacitatea de a identifica si manipula unul sau mai multe elemente parapsihologice ale intelectului uman.

Poti sa imi citesti gandurile?

Nu cred ca exista persoana care, intradevar sa citeasca gandurile cuiva. Dar vreau sa demonstrez ca anumite procese mentale se pot observa si detecta, prin semnale pe care toti le emitem constient sau inconstient. Uneori, incerc sa influentez gandurile cuiva, pentru a ma afla intr-o pozitie, in care sa ii pot spune ceea ce gandeste. Aici apare "puterea sugestiei".

Ce inseamna "puterea sugestiei"?

Cred ca este capacitatea de a implementa anumite idei sau ganduri (imagini, sunete, mirosuri, etc.) in mintea cuiva, astfel incat respectiva persoana sa creada ca ii apartin.

Poate o persoana sa se opuna acestor procese de citire a gandurilor sau sugestionare?

Desigur. Exemplul cel mai bun este hipnoza. Daca individul nu vrea sa intre in starea de hipnoza, nimeni din lume nu va reusi sa il duca acolo, conditia fiind ca refuzul starii de hipnoza sa nu fie generat de frica, sau de catre alti factori. Deci daca cineva, nu vrea sa-si impartaseasca gandurile, nici sa accepte sugestii, mintea se inchide si devine un bloc solid de nepatruns.

Care este scopul si responsabilitatea ta ca entertainer?

Sa ridic nivelul divertismentului, cand sunt pe scena sa ofer un spectacol unic, plin de amuzament si de participare din partea spectatorilor, care sa-i motiveze pe toti cei prezenti. Sa ofer bucurie si entuziasm. In spectacole anumite imposibilitati sunt demonstrate, iar perceptia realitatii se modifica. Sunt constient de impactul acestor efecte si incerc sa fiu cat mai cinstit.

Iti impartasesti secretele cuiva?

Daca as face asta, nu ar mai fi secrete. Uneori, explic cum se pot atinge anumite efecte, pentru a demonstra cat suntem de sugestibili, cat de conditionat gandim si ce usor suntem de manipulat de catre cineva care poseda uneltele necesare.

Suntem ceea ce gandim!


Sunt doar o persoana simpla, ca oricare alta, am descoperit "misterele si posibilitatea imposibilului" chiar daca numai prin intermediul perceptiilor gresite ale unor elemente vizuale, auditive sau palpabile, care tind sa modifice realitatea si sa ne insele simturile. Am invatat mai tarziu ca facilitarea intentionata a acestora e ceea ce creaza efectul si iluzia ca suntem capabilli sa deformam legile realitatii, ...sa cream miracole.

Intotdeauna, am fost fascinat de misterul intelectului uman, fiind convins ca, daca reusim sa ne controlam gandurile, cu siguranta vom avea puterea sa controlam tot ceea ce ne inconjoara. Aceasta este si esenta efectelor, pe care le prezint spectatorilor si motivul prestatiilor mele cu tenta motivanta.

"Sunt total impotriva celor care sustin ca au anumite puteri, in special cei care afirma ca: pot sa te ajute, te vindeca de boala, vorbesc cu mortii sau alte nascociri prin care se profita de naivitatea unora dintre noi. Consider ca talentul necesar pentru a imita asemenea fenomene, trebuie folosit numai pentru divertisment. De aceea sunt deschis la orice provocare, daca cineva sustine ca poseda orice fel de puteri paranormale, nu voi incerca sa demonstrez contrariul, dar in maxim 48 ore voi imita efectul."
 

Copyright © 2008-2009 Cristian Gog. Textele de pe acest site pot fi preluate numai cu acordul expres al autorului si cu precizarea OBLIGATORIE a sursei !