joi, iulie 9

Descopera, Uri Geller, Michael

0 comentarii
Incepand cu 1 iulie 2009, cei de la descopera.ro, au inceput un maraton ce se numeste "Descopera Fenomene Paranormale". In primul lor articol din cadrul acetui maraton, avem urmatoarea definitie :

PSIHOKINEZIA
Definitie: Proiectia energiei psihice pentru a muta obiecte sau a influenta materia.
Testarea in laborator a ceea ce se numeste “micro-PK”, adica abilitatea oamenilor de a influenta evenimente chiar la nivel subatomic sau de quantum – a fost analizata statistic, sansa ca aceasta sa se intample cu ajutorul unic al puterii mintii a fost declarata de 100.000 de milioane, de milioane, de milioane, de milioane, de milioane la unu! Cu toate acestea, cazul israelianului Uri Geller este notoriu. Un experiment celebru al sau este cel efectuat la Naval Surface Center din Maryland, unde Uri a reusit sa schimbe forma unei bare de nirinol. O performanta pentru care este nevoie de o temperatura de 483 grade Celsius. Uri Geller si-a folosit doar mintea.

(corect este "nitinol", cautati va rog proprietatile acestuia ca sa vedeti minunea)

Este incredibil ceea ce Geller a reusit sa faca. Nu ma refer la puterea lui de a indoi metale, ma refer la faptul ca a reusit pentru atata timp, sa convinga atat de multi oameni ca el are aceste puteri. Este fantastic si faptul ca ii sunt recunoscute aceste capacitati desi, el nu este decat un mentalist (unul extraordinar de bun). Nimic mai mult! Sunt curios, cati dintre voi credeti in capacitatile paranormale ale lui Uri Geller?

Mult timp l-am apreciat pe acest incredibil performer, dar unele metode folosite de acesta pentru a atrage atentia, ma fac precum emoticonul ":|". Prima a fost in anul cand flacara olimpica s-a stins, la 15 min Geller era prezent pe toate posturile Tv si declara ca era linistit in fotoliu, urmarea festivitatea de deschidere, cand, a fost lovit de ideea de a incerca sa stinga flacara olimpica(si culmea, cica a reusit). Penibil, dar am dat uitarii toata povestea si am continuat sa il apreciez.

Insa, unele articole din presa aparute dupa moartea lui Michael (despre care am zis ca nu o sa scriu nimic), care i-a fost nu numai bun prieten ci si "bestman" la reinorea juramintelor de cununie, ma lasa rece ! Sa cred oare ce se scrie in presa, ca Geller a prezis moartea lui Michael si ca a folosit hipnoza pentru a afla daca acesta este vinovat in acele cazuri binecunoscute ?

Ne impinge oare dorinta de afirmare cu orice pret, sa facem lucruri necugetate?


Voi reveni in alte postari cu pareri despre articolele din maratonul celor de la descopera.ro

 

Copyright © 2008-2009 Cristian Gog. Textele de pe acest site pot fi preluate numai cu acordul expres al autorului si cu precizarea OBLIGATORIE a sursei !