miercuri, iunie 3

Frecvente sunete

3 comentarii
Se stie ca de la o anumita varsta, capacitatile noastre auditive scad. Nu stiam insa ca acest proces incepe in jurul varstei de 20 ani.

"Cercetatorii" sustin ca sunetele de frecvente inalte si foarte inalte nu mai sunt auzite de cei de peste 20 ani. Un exemplu perfect ar fi acest fisier care are o frecventa intre 18KHz - 20KHz:

sunet 20000hz - Recomandat a se folosi casti stereo si volum progresiv.

Sunt curios cati dintre voi il auziti. Cei care nu o sa auziti nimic, va trebui sa ma credeti pe cuvant ca acel sunet exista sau sa va faceti un test aici, pentru avedea pana la ce frecventa percepeti sunetele.

Cei care vor sa testeze auzul parintilor si o vor face pe un sistem audio cu performante ridicate, aveti grija sa nu fie prin apropiere fratiorul, surioara, cainele, pisica.

Se foloseste cu succes impotriva tantarilor !

PS: Cati dintre voi ati vazut expresia de perplexitate a parintilor, cand spuneati ca va deranjeaza sunetul televizorului si cati ani aveati atunci ?
 

Copyright © 2008-2009 Cristian Gog. Textele de pe acest site pot fi preluate numai cu acordul expres al autorului si cu precizarea OBLIGATORIE a sursei !