joi, mai 22

Teatru.......

0 comentarii
Ok, am sa trec la exprimarea propriilor opinii legate de acest domeniu.

Ceva imi spune ca ar trebui sa incep prin explica ce inseamna magie-iluzie sau ce calitati ar trebui sa ai, ca sa te poti numi magician-iluzionist, incerc sa ma abtin sa dau definitii petru ca asta au facut-o multi altii inaintea mea, in plus, recunosc imi este si putin frica sa dau o astfel de definitie, asa ca am sa incerc sa exprim in cuvinte gandurile care imi trec prin minte.

Dupa cum multi stiu, am o problema cu mentalitatea poporului nostru, am incetat sa ma mai intreb care sunt radacinile acestor conceptii gresite, ma bucur ca mintea lor incepe sa faca legatura spectacol de magie-iluzionism si divertisment (petrecere agreabilă a timpului), la fel cum era pe vremea raposatului cu spectacolele de circ. Inteleg, atunci era o adevarata placere sa faci orice altceva decat sa te uiti la purecii de pe ecranu' alb-negru al televizorului .

In zilele de azi cu atatea optiuni in umplerea acesui gol (timp liber) care e din ce in ce mai putin, printre shopping cu sotia si o bere cu baietii, privitul meciului si iesirea la gratar undeva pe un petec de iarba cu cat mai putine sticle, hartii si pungi aruncate, la ocazii mai deosebite incepe romanu' sa caute un "magician" care sa faca atmosfera la evenimentul lui. Asa numai, ca sa arate prietenilor ca el e om cu gusturi si nu vrea sa deranjeze simtul auditiv al prietenilor angajand vreun mare interpret -"manelist". Apare cererea de ceva nou, ceva ce au vazut si ei la televizor si nu cred ca e real, vor sa se convinga si sa se simta bine in acelasi timp. Tot atunci apare si "Domnul Magician" din cartier. Vine grabit, isi face numerele, ia banu' multumeste frumos, lasa o carte de vizita si pleaca. Acum apar discutiile intre cei prezenti, cum a facut aia, dar cealalta, ai vazut ma ca mi-a gasit cartea, concluzie : ". . . ce trucuri bestiale stie asta, mama ce ne-a prostit pe toti".

Am evidentiat trucuri pentru ca asta ma deranjeaza cel mai mult. Cum sa guste lumea magia cand tu "Domnule Magician" ii lasi sa creada ca tot ce au vazut au fost trucuri.......? Se va gandi cineva sa te invite si la urmatotul eveniment ca sa il prostesti din nou?, ...nu cred.

Comments

0 comments to "Teatru......."

Trimiteți un comentariu

 

Copyright © 2008-2009 Cristian Gog. Textele de pe acest site pot fi preluate numai cu acordul expres al autorului si cu precizarea OBLIGATORIE a sursei !