vineri, aprilie 3

Verifica-ti creierul !

15 comentarii
Iti propun un test foarte cunoscut, care va arata ce emisfera a creierului tau este predominanta. Mai mult, te vei destinde pentru cateva minute. Spre deosebire de locurile in care a mai fost publicat, nu am sa iti dau detalii in legatura cu ce ar trebui sa vezi, pentru ca nu vreau sa te influentez. Asta e imaginea :


Retine ce ai vazut prima data! Pot sa apara modificari in imagine, dupa ce o privesti mai mult timp. Te asigur ca nu e o iluzie creata din imagine.

Ceea ce vei vedea, spune foarte multe despre tine ca persoana. Cat esti de diferit fata de ceilalti? Probabil vei afla raspunsul din comentarii, sau mai tarziu, de la mine.

Voi posta explicatiile ulterior, tu spune ce vezi !

~~~ + + + ~~~

Editare ulterioara :

Am editat acest articol vreo 20 min, pentru a reusi sa iti influentez creierul. Incerc sa ma explic: Priveste atent cele 3 semne plus de mai sus, incearca sa iti focalizezi privirea pe acestea dar atentia ta sa fie pe imagine(ca la stereograme). Astepta cateva secunde si vei vedea ca balerina isi shimba sensul de rotire. Daca ti-ai ridicat privirea la balerina, ea se va roti in aceeasi directie in care ai vazut-o prima data.

Ce inseamna toate acestea ? Creierul are doua emisfere, stim asta cu totii, iar testul de mai sus ne arata, care dintre cele doua este predominanta pentru fiecare din noi. Emisfera stanga controleaza partea dreapta a corpului, iar cea dreapta controleza partea stanga. Ele lucreaza in permanenta impreuna, numai ca una, este dominanta si asta ne face ceea ce suntem.

Daca balerina se roteste in sensul acelor de ceasornic, esti o persoana care isi foloseste mai mult emisfera cerebrala dreapta, daca vezi balerina rotindu-se in sens invers acelor de ceasornic, folosesti in gandire mai mult emisfera stanga.

Emisfera dreapta : creativa, inovativa, intuitiva, irationala, calculata, imaginativa, ilogica, romantica, religioasa. Emisfera cerebrala dreapta reprezinta artistul din noi. Acesta gandeste nonverbal, in imagini, sunete, emotii. El recunoaste si modeleaza forme. Plaseaza elementele intr-un context, percepe conexiunile dintre ele precum si intregul din care ele fac parte. Percepe spatial, nu are sensul timpului. Isi imagineaza si viseaza.
Sintetizeaza, vizualizeaza, creeaza si foloseste diferite scheme ori modele pentru abordarea realitatii. Foloseste analogii si asocieri de idei, vede legaturi, intelege si foloseste metafore, reconstituie informatiile intr-un tot unitar. Percepe intonatiile vocii, ritmicitatea vorbirii, si a muzicii. Are simtul culorilor, este empatic si intuitiv.
Ia decizii pe baza impresiilor, a sentimentelor si a imaginilor, “judecand” nu liniar ci in salturi. Reconstituie un intreg pe baza unor informatii partiale. Interactioneaza, comunica spontan, se raporteaza mai degraba la lucruri decat la numere. Este creativ. Este pasionat de spiritual si de mistic.

Daca la tine predomina acesta emisfera, esti sau trebuie sa fii: muzician, dansator, actor, scriitor, sculptor, artist, poet, psiholog, filozof, manager, expert in relatii umane.

Emisfera stanga : logica, rationala, matematica, stiintifica, calculata. Emisfera cerebrala stanga se comporta ca un om de stiinta tipic. Foloseste cuvintele ca sa defineasca, sa clasifice, sa descrie. Lucreaza cu simboluri, scrie, utilizeaza numerele si respecta regulile de folosire a lor. Analizeaza situatiile si lucrurile plecand de la fiecare detaliu sau element component in parte. Gandeste secvential, in pasi logici. Isi organizeaza lucrurile in timp si le executa intr-o anumita ordine. Isi foloseste ratiunea pentru a trage concluzii pe baza unor date, a unor fapte, si pe baza unei organizari logice. Leaga ideile unele de altele, surprinde relatiile de tip cauza-efect. Cauta explicatii pentru orice, metodic si structurat. Persoana nu cunoaste inexplicabilul.


Daca la tine predomina acesta emisfera, esti sau trebuie sa fii: inginer, economist, tehnician, chimist, medic, administrator, jurist, informatician, matematician.


In general emisfera cerebrala dreapta este predominanta la femei, iar cea stanga la barbati. Este aproape imposibil sa vezi balerina rotindu-se intr-o singura directie. Insista pe cele 3 semne plus de mai sus.

Comments

15 comments to "Verifica-ti creierul !"

jadi spunea...
6 aprilie 2009, 09:13

cred ca mi-am gresit cariera :)

andreea spunea...
7 aprilie 2009, 15:19

Si daca sta nemiscata pentru 3 4 secunde ce inseamna?

Anonim spunea...
7 aprilie 2009, 15:57

Inseamna ca, determinarea emisferei predominante este intrerupta de ...conexiunea ta la net. Exista si posibilitatea, ca serverul care gazduieste imaginea sa fie in plop! :P

andreea spunea...
8 aprilie 2009, 09:37

Nu e prima data cand vad balerina...cred ca e a 5-a oara si se intampla la fel. Se poate ca toate cele 5 calculatorae, in perioade diferite sa aiba conexiune intrerupta pt 3 4 secunde...Asta e deja test de functionalitate a netului :)

Cristian Gog spunea...
8 aprilie 2009, 11:48

Sincer nu am intalnit pe nimeni, pana acuma, care sa nu vada balerina rotindu-se. Sunt in ceata, dar o sa ma documentez. Zi-mi te rog in ce moment se opreste. Ce faci atunci, te uiti fix la ea sau iti folalizezi privirea pe text si vezi in plan secund balerina ?

andreea spunea...
8 aprilie 2009, 12:59

:) ma uit la ea si ma concentrez sa o fac sa se roteasca invers...sta 3 4 secunde si apoi se roteste in celalat sens...cred ca poate oricine sa o faca sa se roteasca in ambele sensuri , iar cand isi schimba sensul cred ca e normal sa stea nemiscata 3 4 secunde

Cristian Gog spunea...
8 aprilie 2009, 13:09

Nu stiu cum o vad altii dar la mine, spre exemplu, se roteste permanent intr-un singur sens, care se modifica numai daca imi focalizez privirea pe text(in jurul celor 3 semne plus). Nu sesizez momentul in care se produce schimbarea de rotatie, pur si simplu vad ca se roteste invers. Daca imi defocalizez privirea si revin cu ea pe imagine, se roteste normal, la fel ca la inceput. O singura data si-a pastrat sensul invers de rotatie pentru aprox 10 sec cand o priveam normal.

Anonim spunea...
21 noiembrie 2009, 00:32

daca focalizez privirea pe imagine o vad ca se roteste cand in senul acelor de ceasornic cand invers si remarc si momentul in care se schimba rotatia.Ce sa inteleg?

Anonim spunea...
21 noiembrie 2009, 00:41

chiar in unele momente remarc cum se roteste cand in sens oran si invers fara sa faca o rotatie completa

Alex spunea...
20 aprilie 2012, 23:00

eu am impresia ca e cineva care patineaza in stanga si in dreapta, deci cred ca e cate ceva din fiecare...

Anonim spunea...
17 mai 2012, 19:52

eu vad ca se rotesete in ambele sensuri fara sa ma uit la alea 3 plusuri de mai jos

Anonim spunea...
17 mai 2012, 21:39

Uite , la mine e altceva. Se roteste in sensul acelor de ceasornic, daca ma uit la +++ se roteste invers, imi duc privirea la imagine si se roteste cat timp vreau eu, daca ma plictisesc/nu mai vreau, se roteste normal.

Anonim spunea...
17 mai 2012, 21:40

se roteste invers cat timp vreau eu *

Cristian Ovidiu Vreja spunea...
27 iunie 2012, 03:17

Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...
16 iunie 2013, 15:32

deci sunt paranormal.....eu nu vad decat in sensul acelor de ceasornic!! Nu REUSESC SA VAD DECAT IN ACEST SENS !! asta ce mai inseamna?

Trimiteți un comentariu

 

Copyright © 2008-2009 Cristian Gog. Textele de pe acest site pot fi preluate numai cu acordul expres al autorului si cu precizarea OBLIGATORIE a sursei !