marți, ianuarie 12

Perceptia realitatii

2 comentarii
Unul din mailurile primite azi dupa emisiunea de la Tvr3:

V-am urmarit azi-dimineata la televizor cu acel nu numar de iluzionism, cand indoiati tacamurile; la un moment dat a-ti dat un exemplu cand indoiati lingura(a-ti intrebat moderatorul emisiunii daca a vazut filmul "Matrix",pentru ca acolo spune ca de fapt lingura nu exista).


Eu mai demult am avut o teama in legatura cu subiectul acelui film;intrebarea mea este:de ce a-ti intrebat moderatorii daca au vazut filmul matrix; inseamna ca daca unii oameni pot face asemenea lucruri pe care le faceti d-voastra insemna ca subiectul din film este adevarat, adica lumea in care traim nu este reala,adevarata?
                 Multumesc frumos si astept un raspuns!

Voi ce ziceti, este reala/adevarata lumea in care traim? :P
MAXIM am spus !

Comments

2 comments to "Perceptia realitatii"

Dan Ciulea spunea...
13 ianuarie 2010 la 12:46

:))
Fiecare traieste in propria lui lume, da e adevarat ca 90% din lucruri sunt comune, ni se suprapun lumiile... dar... lumea reala e lumea ta ;)

Anonim spunea...
7 mai 2010 la 16:34

Cam grea intrebarea. Poti face diferenta intre real si ireal cand tu percepi lumea din jurul tau cu ajutorul creierului si creierul tau este controlat de ceva extern(fie el vreun aparat gen matrix fie ceva facut de un anume mentalist )
Parerea mea e ca nu. Deci concluzia ar fi urmatoarea. Chiar daca aceasta lume nu ar fi adevarata majoritatea oamenilor nu cred ca ar avea cum sa vada diferentele. Totusi exista si oameni care sunt indeajuns de atentii la micile detalii care pot sa vada aceste lucruri.
Ca sa raspuns la intrebare, da cred ca este adevarata aceasta lume, daca nu ar fi si subiectul filmului matrix ar fi real, atunci am mai putea noi "incalca" "legile fizicii" prin aceste acte de iluzionism, sau prin acele miracole reale care se intampla in lume gen "mama care ridica masina rasturnata peste copilul ei" omul care trage cu o singura mana un om de 2 ori mai greu de cat el peste un parapet(intamplare povestita de unul din supravietuitorii de la atacul gemenelor din SUA)
Cred ca nu pentru ca acel ceva care ne-ar controla creierele nu ar permite incalcarea acestor reguli.
Sunt curios sa auzim si alte pareri :)

PS. M-a fascineaza mentalismul, cam de unde anume ai invatat lucrurile astea?(cursuri de psihologie, parapsihologie sau din carti de alt fel?)

Trimiteți un comentariu

 

Copyright © 2008-2009 Cristian Gog. Textele de pe acest site pot fi preluate numai cu acordul expres al autorului si cu precizarea OBLIGATORIE a sursei !