sâmbătă, mai 24

Trucuri... sau ...efecte?

12 comentarii
Dupa cum am promis voi continua acum cu "trucurile" si incerc sa explic de ce ma deranjeaza atat de mult folosirea acestui cuvant ca descriere a efectelor de iluzionism, desi utilizarea lui de catre un spectator cateodata il ajuta(sau cel putin ar trebui sa ajute) pe iluzionist sa realizeze ca ceva in ceea ce face e gresit, ca trebuie schimbat ceva in efectul pe care il prezinta.

Nu stiu stiu cum sunt alti iluzionisti, dar eu cand auzeam pe cineva catalogand efectele prezentate de mine ca si "trucuri" imi venea sa imi prind capatul de la cravata si sa strang nodu' ala cat pot de tare (asta daca purtam cravata la momentul respectiv), de aceea poate m-am si indreptat catre efectele de mentalism , acestea fiind singurele care trezesc in mintea spectatorului intrebarea: este real ?. As vrea sa traiasca toti bucuria care am trait-o eu cand, pentru prima data cineva a spus "trucurile au o explicatie - la efectele prezentate de tine nu exista explicatie ". Cand cineva crede sau afirma asta, iti atingi scopul ca si performer, atunci apar rezultatele muncii tale, sentimentul respectiv te transforma din "magicianu' de cartier" intr-un adevarat iluzionist (sau cum imi place mie sa spun: din David Blaine in Derren Brown).

Un truc devine efect cand reusim sa cream imagini clare in mintea spectatorilor care pot fi procesate rapid de catre subconstienul uman, si depasesc factorul critic al acestuia, cand mintea lor nu genereaza intrebarea: cum a facut oare asta?. Atunci nu exista optiuni, nu le ramane decat sa savureze restul spectacolului si sa creada ca ce au vazut e real!
Mentalismul e categoria iluzionismului care, prezentat corespunzator, reuseste sa duca spectatorul in aceasta pozitie cel mai usor. 

Comments

12 comments to "Trucuri... sau ...efecte?"

Anonim spunea...
17 iulie 2011 la 13:28

Nu am o cunostinta prea vasta despre ce si cum se fac anumite magii sau anumite ,,iluzii,,insa am auzit la t.v.despre ele la emisiunea ,,Ploaia de stele,,cand lui Catalin B.i-a fost facuta o farsa cu ajutorul iluzionismului.Mi-a dat mult de gandit acea emisiune.Apoi am mai vazut ceva si la Romanii au talent,,Iar eu as avea o intrebare pentru domnul Cristian Gog,daca ar dori si ar fi binevoitor sa imi raspunda . Prin mentalism sau cu ajutorul iluzionismului se poate ca o persoana care e in fata ta si se uita la tine sa nu te vada pe tine ,ci sa vada o alta persoana in tine,(spre ex:o alta persoana pe care tu o vrei ca ea s-o vada in tine?)Se poate face asa ceva?V-as ruga sa imi raspundeti daca doriti ,sunt foarte interesata si curioasa de raspunsul dumneavoastra!va multumesc din sufleeet!adresa mea de e-mail e jessyca.david@yahoo.com

Cristian Gog spunea...
18 iulie 2011 la 12:09

Aveti raspunsul meu pe e-mail.

Anonim spunea...
30 martie 2012 la 22:38

frate esti tare daca aud cei de la putere de tine esti ca si al lor :)) :))

Anonim spunea...
25 aprilie 2012 la 01:17

anonim in caz ca nu stiai au apelat de mult la el :) citesti pe net

Anonim spunea...
7 mai 2012 la 14:12

Domnule Cristian Gog. Va respect foarte mult munca , si ma simt cumva atras de aceasta arta a iluzionismului. Nu v-asi putea cere sa-mi spuneti secretul in ceea ce faceti. Dar intrebarea ar fii "cum asi putea afla acele secrete?" Daca ati putea sa-mi raspunde-ti la intrebare v-a las mail-ul meu. k8_drifter@yahoo.com Va multumesc si tot respectul meu!!!

Anonim spunea...
13 mai 2012 la 13:20

Cum as putea practica si eu aceasta arta a iluzionismului?

Anonim spunea...
13 mai 2012 la 15:33

Am cautat si eu pe internet cateva iluzii dar nu prea am gasit...Imi puteti spune o sursa unde sa gasesc astfel de efecte?O carte sau poate un site...N'am idee.

Anonim spunea...
16 mai 2012 la 20:17

cn ma poate invata iluzinism sau mentalism sa ma adauge narcis_nba@yahoo.com

Anonim spunea...
20 mai 2012 la 02:47

domnul Cristian gog daca va rog si daca puteti sa imi raspundeti la intrebare?intrebarea ar fi.Cum pot afla daca eu sunt capabil de mentalism sau iluzinism?si daca va rog domnul cristian gog imi puteti da o sursa de mentalism pt a studia.adresa mea de mail:ambruc@yahoo.com.va rog sa imi raspundeti.va multumesc

Anonim spunea...
6 aprilie 2013 la 16:10

as vrea si eu o sursa pt a studia mentalismul si va rog daca stiti vreo sursa va rog sa mio trimiteti la : cristi.parches11@yahoo.com

Anonim spunea...
29 aprilie 2013 la 18:55

As vrea sa stiu cum se practica mentalismul va roog

Anonim spunea...
29 aprilie 2013 la 18:56

Adresa mea este costy_dolceboy@yahoo.com

Trimiteți un comentariu

 

Copyright © 2008-2009 Cristian Gog. Textele de pe acest site pot fi preluate numai cu acordul expres al autorului si cu precizarea OBLIGATORIE a sursei !